nl | en

Het team

Dr. ir. Sander Hogewoning, directeur/onderzoeker  +31 (0)6 142 715 25
Sander is als tuinderszoon opgegroeid tussen de planten. Hij heeft zich in Wageningen gespecialiseerd in belichting van planten en met veel plezier als onderzoeker aan de universiteit gewerkt. Sander zag dat veel kennisontwikkeling op universiteiten geen weg naar de praktijk vindt. Om de brug tussen wetenschap en praktijk te slaan heeft hij in 2011 Plant Lighting opgericht.

Dr. ir. Govert Trouwborst, onderzoeker +31 (0)6 109 900 94
Govert werkt als kind al in de tuinbouw en is zo geïnteresseerd geraakt in plantenfysiologie. In Wageningen is hij opgeleid tot een zeer deskundig fotosynthese-onderzoeker. Van die kennis wordt door Plant Lighting dankbaar gebruik gemaakt.

Dr. Alex Boonman, onderzoeker +31 (0)6 198 524 81
Alex is een ervaren plantfysioloog (PhD Universiteit Utrecht 2005). Hij heeft een brede plantkundige kennis en is in het bijzonder gespecialiseerd in fotosynthese en zaadfysiologie. Na een periode als academisch onderzoeker heeft Alex ruim 10 jaar in de zaadindustrie gewerkt voor hij bij Plant Lighting kwam.

Ir. Stefan van den Boogaart, onderzoeker +31 (0)6 319 298 91
Na een succesvolle stage bij Plant Lighting heeft Stefan zijn studie ‘Plant Sciences’ in Wageningen afgerond. Behalve zijn plantfysiologische achtergrond is Stefan ook ervaren met de praktische kant van de tuinbouw: Eerder heeft hij een studie aan de HAS Den Bosch gedaan. Ook heeft hij jarenlang gewerkt bij een tomatenkwekerij.  Die achtergrond komt uitstekend van pas in zijn functie als onderzoeker.

Andre Krause MSc., onderzoeker +31 (0)30 75 12 069
Andre heeft een studie biologie aan de Universiteit van D├╝sseldorf gedaan met een specialisatie in moleculaire plantkunde. Daarna heeft hij een masters gewaskunde aan de Universiteit van Bonn afgerond, met een  major in ‘Sensor Based Production and Technology’. Vanuit deze wetenschappelijke achtergrond en praktische ervaring met fotosynthese-onderzoek, werkt hij binnen Plant Lighting onder andere aan het vastleggen van plantengroei in rekenmodellen.

Esther Noordhoek, stagiair
Esther heeft haar opleiding Agrotechnologie aan Wageningen Universiteit bijna afgerond. Ze doet nu een onderzoek naar de effecten van licht op bloei en ontwikkeling van aardbei als stagiaire bij Plant Lighting. Na haar stage begint ze als onderzoeksassistent bij Plant Lighting.

Ir. Marius Bongers (MSc.), onderzoeker +31 (0)6 521 195 00
Marius heeft plantenwetenschappen gestudeerd aan Wageningen Universiteit. Tijdens zijn stage bij Plant Lighting heeft hij effecten van lichtspectrum op bloei van gerbera onderzocht. Nu werkt Marius hier in de functie van onderzoeker.