nl | en

Het team

Van links naar rechts: Stefan van den Boogaart, Govert Trouwborst,  Sander Hogewoning & Andre Krause

Dr. ir. Sander Hogewoning, directeur/onderzoeker  +31 (0)6 142 715 25

Sander is als tuinderszoon opgegroeid tussen de planten. Hij heeft zich in Wageningen gespecialiseerd in belichting van planten en met veel plezier als onderzoeker aan de universiteit gewerkt. Sander zag dat veel kennisontwikkeling op universiteiten geen weg naar de praktijk vindt. Om de brug tussen wetenschap en praktijk te slaan heeft hij in 2011 Plant Lighting opgericht.

Dr. ir. Govert Trouwborst, onderzoeker +31 (0)6 109 900 94

Govert werkt als kind al in de tuinbouw en is zo geïnteresseerd geraakt in plantenfysiologie. In Wageningen is hij opgeleid tot een zeer deskundig fotosynthese-onderzoeker. Van die kennis wordt door Plant Lighting dankbaar gebruik gemaakt.

Andre Krause MSc., onderzoeker +31 (0)30 75 12 069

Andre heeft een studie biologie aan de Universiteit van Düsseldorf gedaan met een specialisatie in moleculaire plantkunde. Daarna heeft hij een masters gewaskunde aan de Universiteit van Bonn afgerond, met een  major in ‘Sensor Based Production and Technology’. Vanuit deze wetenschappelijke achtergrond en praktische ervaring met fotosynthese-onderzoek, werkt hij binnen Plant Lighting onder andere aan het vastleggen van plantengroei in rekenmodellen.

Ir. Stefan van den Boogaart, onderzoeker +31 (0)6 319 298 91

Na een succesvolle stage bij Plant Lighting heeft Stefan zijn studie ‘Plant Sciences’ in Wageningen afgerond. Behalve zijn plantfysiologische achtergrond is Stefan ook ervaren met de praktische kant van de tuinbouw: Eerder heeft hij een studie aan de HAS Den Bosch gedaan. Ook heeft hij jarenlang gewerkt bij een tomatenkwekerij.  Die achtergrond komt uitstekend van pas in zijn functie als onderzoeker.